torstai 2. syyskuuta 2010

3


Kun on kolmevuotias, elämä on aika vaihtelevaa.

Osaa pukea ja riisuutua. Paitsi silloin kun on kiire tai pitäisi mennä nukkumaan.

Osaa syödä ja kertoa äiti, tänään en pidä parsakaalista. Osaa pyytää herkkuja ja tietää miten äiti saadaan heltymään.

Osaa olla todella kohtelias. Kiitos äiti ja Anteeksi ovat vakiosanastoa.

Osaa kiustata pikkuveljeä, töniä ja laittaa lelut niin korkealle, ettei Kirppunen yllä niihin. Osaa myös olla huolehtiva ja ihana isoveli, joka halailee, lukee kirjoja ja näyttää uusia asioita.

Osaa keskittyä ja näpertää, piirtää ja maalata, lukea loputtomasti kirjoja, rakentaa leegoilla. Laulaa ja tanssia, soittaa ja metelöidä.

Osaa olla maailman rakastettavin ja kamalan uhmakas. Osaa kiukutella kaikesta, ja jos ei aihetta löydy, osaa etsimäälä etsiä jotain, josta voi kiukuta.

Osaa oikeasti auttaa monissa kotiaskareissa ja tahtoo aina koska on iso poika, Kirppunen ei vielä osaa.

On vaikeaa olla niin varovainen . Vaikeaa mennä uusiin tilanteisiin, uusiin paikkoihin ja uusien ihmisten sekaan. On vaikea tutustua. Mutta kun tutustuu, on sydämmellinen ja ihana pikkupoika niille joista tykkää. Helppo on myös osoittaa, jos ei tykkää jostain.


On ihanaa mennä vesisateeseen. ja uimaan. ja aurinkoon. Saunaan ja Mummolaan.

Voi kysellä loputtomasti ja aina ja uudestaan ja vaikeita. Puhua niin, ettei muille jää suunvuoroa. JA että ruuat jäähtyvät lautaselle.
Innostua niin ettei saa sanoja suustaan. Änkyttää ja tuskastua, kun asia ei tahdo suusta ulos.

Olla herkkä ja pieni. Ja raivokas ja niin suuri.

Rakastaa pehmoleluja, ystäviä, huolehtia niistä.
Leikkiä keittiöleikkejä. Ja kotia. Minä olen possun isä. Possun äidillä on korva hieman kipeänä (Tarkoittaen Kirppusta).

Tietää asioita kodista ja vaatteista paremmin kuin isänsä. Huomata kaikki asiat ja taltioida ne mieleensä. Omistaa mahtavan säilömuistin.

Kolmevuotiaana voi saada synttärilahjaksi oikeita työkaluja ja toivomansa traktorikakun. Silloin voi myös päättää ketä kustutaan paikalle kun juhlitaan.

Minun ihana pieni poikani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihania