sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Hyvästi rauha ja istuminen

Kirppunen otti eilen ensimmäiset konttaus"askeleet". Nyt sitä sitten mennään. Konttaus on vielä vähän haparaa, paremmin pääsee eteenpäin puolittaisen ryömimisen ja konttausasennosta masulleen heittäytymisen  välimuodolla, mutta etenemisvauhti osaa yllättää. En muistanutkaan että vauvat jotka eivät varsinaisesti konttaa, menevät noin kovaa. Entäs sitten kun konttauskin on jo hallussa...

Kirppusella on kiire koko ajan. Jos nyt vaikka vähän viihtyisikin paremmin kun pääsee veljen perään halutessaan. Tosin seuraava harmistus tulee olemaan nuo kynnykset, niiden ylittämisessä oli ainakin Poiksella aikoinaan opettelemista.
Selällään sätkii ja potkii minkä ehtii, koittaa kai niinkin liikkua. Ja sukat Kirppunen kiskoo jaloista pois aina, kun vain saa otteen. Myös Poikasen sukkia kiskoo usein. Pomppimista Kirppunen rakastaa. Pitäisiköhän sille hommata hyppykiikku....?

Ja yölläkin kontataan, nukuta ei, ei tietenkään.

Ulkona on yök-kylmä ja tuuli. Ei taaskaan pääse ulos.
Mitattiin eilen keittiön lattian lämpötila. Oli vain 10 astetta. Ei siis ihme, että valitan kylmää. Ja kuljen kaksissa vilasukissa. Kirppunenkin makoili aina vilttikasan ja lampaantaljan päällä. Nyt se vaan ei kestä enää niillä...

Eilen sain minäkin järkevän idean päähäni. Kirppunen ei nuku sisällä ja ulkona on liian kylmä. Laitettiin vaunuihin sisällä tumput ja kypärämyssy ja eteiseen makupussissa vaunuissa, ja kumma, sehän nukkui. Kokonaiset kaksi tuntia. Ja tänään uudestaan. Olin kuullut vauvoista jotka luulevat olevansa ulkona pipo päässä sisällä vaunuissa ollessaan, mutta koska tämä ei hämännyt Poikasta aikoinaan, en tajunnut aikaisemmin koittaa Kirppuselle. Mutta nyt siis sisänukkuminenkin onnistuu tarpeen vaatiessa. Ainakin vähän paremmin.

Tulisi jo silti se kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihania