tiistai 9. helmikuuta 2010

Kirppiksistä

Koko päivän migreenissä horrostettuan,i nyt nukkumaanmenoaikaan ei sitten oikeastaan väsytä ja migreenikin on antamassa sen verran periksi, että koneelle uskalsin. Kirjotusvirheitä tosin luvassa melko varmasta. (Migreenissäni olen ihan puhevikainen, enkä näe kirjoitetun tekstin selviäkään virheitä, näin muutamista migreenini hankalista eritysipiirteistä mainitakseni.)

Ajattelin tässä illan ratoksi tarttua kierrelleeseen kirppishaasteeseen...


Kirppishaaste:

Kuinka usein kirppistelet?

Aina kun vain on mahdollista pistäytyä kirppiksellä; viikosta riippuen, mutta kerran parissa viikossa ainakin. Nyt taas ehkä useammin, kun kaupunkiin tuli taas kunnon kirppis. Ja kesällä naapurikaupungissa tulee käytyä useammin.

Mutta ilmeisesti melko usein, sillä mies viimeeksi kun kirpparille lähdin, tiedusteli että löytyisikö jostain anonyymit kirppisaddiktit tukiryhmää...Lupasin että jonain päivänä erustan sellaisen. Luulen että jäseniä siihen löytyisi helpolla.

Miksi kirppistelet?

Olisi ihana sanoa että vain ekologisista syistä, mutta....Ostan toki siksi kirpparilta, että sieltä saa halvemmalla ja tavara on hyvä laittaa kiertoon, miksi ostaa uutta jos voi ostaa sen käytettynä?

Yksi syy on kuitenkin ihan rehellisesti se, että rakastan kauniita tavaroita ja vaatteita ja kierellä kirpparilla. Kai sitä huonompiakin harrastuksia voisi olla.

Millaisilla kirppareilla käyt?

Kaikenlaisilla, joita matkalle sattuu. Täällä ovat lähinnä itsepalvelupöytäkirppareita (miksi niitä nyt sitten sanotaankaan...), kesäaikana on myös sellaisia, joissa voi oikeasti nähdäkkin myyjän...

Ostatko usein periaatteella kun “halvalla sai”?

Joskus, joo. En tosin tarpeetonta, mutta sellaista, jota ei nyt ehkä ihan välttämättä tärvitse. Joskus harvoin ostan myös myydäkseni edelleen voitolla...

Millainen kirppistelijä olet, pengotko tarkkaan vai vilkaisetko vain?

Sekä että. Yksi pengon usein, jos vain on aikaa. Lasten kanssa olen oppinut vilkaisemaan, mihin kannattaa mennä penkomaan.

Parhaat löytösi?

Muutamia ihania astioita, ihania lastenvaatteita ja itselle farkkuja. Nämä tulivat nyt ensiksi mieleen. Pitää koittaa huomenna laittaa muutama kuva tämän jutun höysteeksi, jos sitten vaika muistan muutakin. Ai ja joskus löytyy todella helmiä leluja lapsille.

Mitä yleensä ostat kirppareilta?

Vaatetta, kirjoja, leluja, astioita, kankaita. Joskus tarttuu muutakin mukaan.

Mitä haluaisit ostaa enemmän kirppareilta?

Huonekaluja ja sisustustavaraa, muttei sitä täällä olevilta kirppareilta juurikaan löydy. Muoviastioita himoitsen kanssa. Kauniita sellaisia tietenkin.

Mitä et osta kirppareilta?

Yleensä kaiken täytyy puhdistettavissa, ainakin jos on lapsille. Kirjoja nyt on vaikea tietysti puhdistaa...Vaatteet, lelut ym. täytyvät olla konepestäviä. Kenkiä ostan harvoin edes itselleni, tuskin koskaan lapsille, en ainakaan sellaisia josita näkee että ovat käytettyjä. Myöskään mitään kosmetiikaa tai alusvaatetta en osta.

Pidätkö itse kirppispöytää?

Kerran vuodessa äitin kanssa on ollut pari viikkoa pöytä ja hyvin on saanut lastenvaatteet ja tavarat kaupaksi.

Onko jotain, mitä et voisi viedä myyntiin?

On. Paljon. Monilla tavaroilla on minulle tunnearvoa, minussa on ikävä kyllä hieman hamstraajan vikaa...Nytkin Kirppusen pieneksi jäävistä vaatteista on vaikea luopua, vaikkei niille tule käyttöä enää, enkä nyt voi millään niitä kaikkia säilyttää...

Jos sinulla on lapsia, ostatko kaappin seuraavia kokoja odottamaan lapsen kasvua?

Ostan. Etenkin jos on kivoja. Useimmiten Poikaselle.Mutta yleensä siksi että kirppareilla on harvoin yli 90 senttisiä kunnollisia ja kauniita poikien vaatteita.

Sovitatko vaatteita vai ostatko kokeilematta?

En soivta, ellei ole joku tosi kallis.

Blogaatko kaikki kirppisostokset?

En. Parhaat vaan, jos niitäkään muistan tai ehdin. Eli harvoin.

Löytö jonka jätit ostamatta ja jälkeen päin harmitti?

Ei nyt tule äkkiseltään mieleen.

Löytö, jonka haluaisit vielä tehdä?

Tällä hetkellä haluaisin löytää Poikaselle muumitalon, koksa löysin paljon muumihahmoja, joilla Poikanen nyt leikkii paljon. Muumitalo tulisi siis tarpeeseen.
Itselle tietysti haluaisin paljon halpoja ja hyviä vaatteita ja tehdä loistavia antiikkiastialöytöjä...

ps. olen nyt lukenut tämän kymmenkunta kertaa ja tiedän että virheitä jäi. Mutta kun häiritsee, en voi sietää huonosti kirjoitettua tekstiä. Ja tekstin ulkoasuksin meni oudoksi. Olkoon. Ei piäisi copypastea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihania