lauantai 31. lokakuuta 2009

Nöffeli nöf


Miten kukaan voi tietää pitäsikö lapsi rokottaa vai ei, kun nyt kyse on sikainfluenssasta?

Epäilyttää.

Ja samalla mietin, että tarvitseeko päätä edes vaivata, rokotukset ovat myöhässä taudin edetessä luultavimmin kuitenkin.

En vain jaksa käsittää kaikkea ristiriitaista tietoa.
Miksi imettäviä äitejä ei rokoteta yhtäaikaa pienten lasten kanssa, jos alle puolivuotiaita ei rokoteta ja väitetään että lapsi saa suojaa myös äidinmaidon kautta?
Miksi kotiäidit eivät saa rokotusta mielummin kuin lapsensa (kuka ne lapset sitten hoitaa -terveenä tai sairaana, kun äidit sairastuvat)?
Miksi työikäinen väestö on rokotuksissa viimeisinä, vaikka juuri sitä osaa väestöstä on pidetty taudin helpoimmin runtelemina?
Ja liian paljon muuta kummaa.

En tiedä. Poikanen on ollut aina perusterve ja Kirppunenkin tähän saakka. Toistaiseksi kummallakaan ei ole perussairautta joka laittaisi huolehtimaan enemmän. Tiedän kyllä kuinka vakavaa pienen ihmisen sairastuminen on. Jopa välillä pienikin.
Mutta kuinka vakavaa voi myös olla rokotteen pistämisen salliminen, rokotteen josta ei olla varmoja.

Pahinta tässä on että olen Hoitaja. Ja minun oletetaan antavan vastaus, joka on oikea, kun sitä minulta kysytään. Ja minua paheksutaan, suoraan tai epäsuoraan, kun sanon etten tiedä ja etten heti ensimmäisten joukossa ole lapsilleni rokotetta ottamassa.

AAARGH.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihania